Desværre ser vi ofte, at kommunerne ikke tilbyder forældre til børn med autisme eller andre handicap den hjælp og støtte, de ifølge lovgivningen har krav på. Nogle gange skyldes det at kommunerne ikke er ordentligt inde i den relevante lovgivning, og derfor forvalter den forkert. Andre gange fornemmer man, at de godt er klar over, at de går til grænsen – eller over den – men at de er under pres for at spare penge.
Det betyder, at man som forælder generelt har gode chancer for at få medhold, hvis man anker en afgørelse fra kommunen. Men det kræver overskud og tålmodighed at anke. Derfor er det desværre ofte de svageste og dem med størst behov, kommunernes besparelser går hårdest ud over.
Der er kan være hjælp at hente både i ABA-foreningens forældrenetværk og hos bestyrelsen, men for de sager hvor det ikke er nok, har vi et godt samarbejde med en erfaren socialrådgiver.
Vi har som forældre en fælles interesse i, at ankesagerne køres på den rigtige måde. Ankesager kan udløser principafgørelser, som har retsvirkning i hele landet. Derfor kan en uheldig ankesag have negative konsekvenser for mange andre.
Vores socialrådgiver hedder Søren Møller Petersen, og du kan læse mere om ham på hans hjemmeside www.find-vej-i-systemet.dk.
Sådan fungerer det
- Ring eller skriv en SMS til Søren på tlf. 30269414, ellers send en mail til findvejisystemet@outlook.dk Her kan I præsentere jeres sag, og lade Søren vurdere, om han kan hjælpe.
- Søren tager 1.125 kroner/timen inklusiv moms. Der faktureres pr. påbegyndt kvarter. Der betales, når rådgivningsforløbet er afsluttet.
- Søren holder ABA-foreningens bestyrelsen orienteret om de overordnede linjer i de sager, han arbejder med, men alle oplysninger I måtte dele med ham er selvsagt fortrolige.
Det kan ordningen bruges til
Søren kan hjælpe med alle typer sager på det sociale område – ikke kun sager om hjemmetræning. Det kan være sager om tabt arbejdsfortjeneste, aflastning eller merudgiftsydelse, at være bisidder ved møder med PPR (takst: 4,45 kr. pr. km fra Viby J), gennemlæse og rådgive telefonisk om sager, skrive udtalelser og udkast til anker og klager mv.
Søger du hjælp til at ansøge om hjemmetræning, er det formentlig bedre at kontakte bestyrelsen eller trække på foreningens forældrenetværk.